About

Sinds mijn prille jeugd ben ik gepassioneerd door juwelen. Dagdagelijks zag ik mijn moeder en grootmoeders prachtige unieke handgemaakte juwelen dragen. 
Het was die tijd dat juwelen werden gedragen met trots en praal.

Sinds 4 generaties is onze familie dan ook actief in de diamantsector. Het was dan ook niet verrassend dat ik al vroeg besloot om in die voetsporen te treden.
Ik nodig je alvast uit , om een bezoek te brengen aan onze website.
http://www.vetsalphi.com/

Mijn opleiding startte met een prachtig avontuur in het verre Sri Lanka. Naast de nieuwe cultuur, werd het me al snel duidelijk dat het slijpen van diamant een goede handvaardigheid vereist maar vooral heel veel geduld! Ik zou en moest de stiel leren. Een jaar later keerde ik dan ook trots terug als een volleerde diamant slijpster.  
Terug in België volgde in Antwerpen een cursus diamond Grading aan het HRD instituut. Hier leerde ik een diamant te beoordelen op kleur, kwaliteit en slijpsel. Na deze opleiding startte ik dan ook als diamant sorteerster bij VetsAlphi. Stilaan begon het te kriebelen om mijn eigen droom te realiseren. Een eigen juwelen lijn! Ik besloot om een opleiding te kiezen aan het AIGS instituut in Thailand. In het hartje van Bangkok is deze vermaarde internationale school gevestigd. Daar leerde ik juwelen te ontwerpen van een ruwe schets tot een uitgewerkt 3D ontwerp .Ook leerde ik in Thailand de wereld van kleurstenen te ontdekken. Het combineren van diamant met prachtige kleurige edelstenen is een unieke ervaring. Met deze kennis kan ik zelf edelstenen aankopen op de vele internationale beurzen die ik samen met mijn vader bezoek.

Mijn inspiratie vind ik in dagdagelijkse dingen van een mooie bloem tot de textuur van een boom.
Een design met veel aandacht voor detail.
Ik kies ervoor om enkel met de beste materialen te werken zo staat VV Jewelry niet enkel voor schoonheid maar ook voor kwaliteit.
Ik werk enkel met 18karaat goud, gezet met de beste en zuiverste diamanten die ik zelf selecteer .

Naast mijn unieke collecties maak ik ook juwelen op maat.
Zo kan ik jou helpen een persoonlijk exemplaar te maken dat eeuwig zal bestaan .Juwelen gemaakt uit een passie die worden gedragen met veel liefde!
 
Valerie Vets 
 

Cart

All available stock is in the cart

Your cart is currently empty.